„SOL Baltics“ teiks valymo paslaugas „Viru“ viešbutyje

04. rugpjūčio 2020

AS Sokotelsudarė sutartį perduoti Original Sokos Hotel Virukambarių, restoranų, barų ir viešųjų erdvių valymo paslaugas įmonei SOL Baltics. Nepakeistos beveik 30 darbuotojų darbo sutartys bus perduotos valymo paslaugas teiksiančiai įmonei – jos įsigalios nuo rugpjūčio 26 dienos.

– Valymas yra profesija, reikalaujanti profesionalumo. Norėdami užtikrinti, kad „Viru“ viešbutis bus valomas nepriekaištingai, pasirinkome partnerį iš geriausių savo srities žinovų. „Sokos“ viešbučių tinklas turi gerą bendradarbiavimo su SOL patirtį Suomijoje, todėl esame tikri, kad taip bus ir Estijoje. Šis bendradarbiavimas bus neabejotinai naudingas mūsų svečiams, nes jie galės būti tikri dėl švaros ir saugos, – paaiškino AS „Sokotel“ vadybininkė Sari Sopanen.

– Švara užtikrina sveikatą, o tai yra labai svarbu viešbučių versle. Mūsų viešbučiuose teikiamų paslaugų svarbiausia grandis yra gerai apmokyti darbuotojai, todėl mes rūpinamės, kad jie tobulintų savo profesionalius įgūdžius ir plėstų savo žinias. Tiksliai žinome, kad švara sukuria saugią ir higienišką aplinką, taip pat, kad labai svarbu, jog viešbutyje ir restorane esantys klientai ir darbuotojai jaustųsi gerai“, – teigia „SOL Baltics“ vadybininkas Rinelis Pijusas (Rinel Pius).

Pasak Rinelio Pijaus, „SOL Baltics“ nuolatos skiria 2 procentus apyvartos savo darbuotojų mokymui, darbo vietoje laikomasi vienodo požiūrio į asmenis principo. Be to, įmonė rūpinasi savo darbuotojų užimtumu, kvalifikacijos kėlimu ir vyresnio amžiaus žmonių perkvalifikavimu, bendradarbiauja su profesinėmis mokyklomis ir specialiųjų poreikių turinčių žmonių organizacijomis.

Pagal sutartį AS „Sokotel“ perduos „SOL Baltics“ galiojančias nepakeistas beveik 30-ies iki šiol viešbutyje dirbančių valymo ir valymo paslaugų srities darbuotojų darbo sutartis. Darbuotojai toliau dirbs pagal dabartines sutartines pareigas ir sąlygas, nepasikeis 2020 m. atostogų grafikas ir atostogų likutis. Sutartis įsigalios rugpjūčio 26 d. Įmonės AS „Sokoteli“ bei OÜ „SOL Baltics“ patvirtina, kad dėl valymo paslaugų perdavimo darbuotojai nebus atleidžiami.

Papildoma informacija:
Rinel Pius
„SOL Baltics“ vadybininkas
Telefonas: +372 510 1413
rinel.pius@sol.fi
www.sol.ee

Sari Sopanen
AS „Sokotel“ vadybininkė
Telefonas: +372 5105855
sari.h.sopanen@sok.fi
www.sokoshotels.ee

OÜ „SOL Baltics“
„SOL Baltics“ siūlo valymo, saugos ir gerovės paslaugas darbo ir viešose vietose. SOL yra suomių šeimos verslas nuo to laiko, kai 1848 metais buvo įkurta pirmoji įmonė. Bendrovėje „SOL Baltics“ dirba 2300 žmonių, o įmonės apyvarta per metus siekia beveik 30 milijonų. Bendrovė teikia paslaugas Baltijos šalyse, Suomijoje, Švedijoje, Danijoje ir Rusijoje.

AS „Sokotel“
Viešbutis „Original Sokos Hotel Viru“, turintis 516 kambarių, tebėra didžiausias Estijoje. Be svečių kambarių, viešbutyje yra keli restoranai, sveikatingumo ir pramogų centrai, konferencijų ir pokylių centras, prekybos centras, panoraminis baras ir KGB muziejus – visi po vienu stogu. Viešbučio „Hotel Viru“ ekonominę veiklą vykdo „SOK“ grupės dukterinė įmonė „Sokotel“, priklausanti „Original by Sokos Hotels“ tinklui. Viešbutyje šiuo metu dirba 203 darbuotojai.