SOL Baltics įsteigė specialų valymo ir dezinfekavimo padalinį, susijusį su COVID-19 pandemija

06. gegužės 2020

Siekdama apriboti COVID-19 koronaviruso plitimą, SOL Baltics įsteigė specialų valymo ir dezinfekavimo padalinį, kuris kruopščiai išvalo pastatus ir paviršius visose Baltijos šalyse.

„Šią savaitę vyriausybėje patvirtinta strategija dėl koronaviruso pandemijos rodo, kad galime tikėtis apribojimų sušvelninimo, kurie turės įtakos kasdieniam gyvenimui. Nepaisant to, higienos reikalavimų laikymasis namuose ir viešose vietose, kur reguliaraus valymo gali nepakakti, nepraranda savo aktualumo. Šiuo atžvilgiu SOL Baltics buvo įsteigtas specialus padalinys, kuris visų pirma bus atsakingas už tokių paslaugų, kaip sveikatos priežiūros, švietimo ir socialinių reikalų įstaigų, aptarnavimą, tačiau taip pat galės teikti paslaugas parduotuvėms ir paslaugų įmonėms “, – teigė SOL Baltics OÜ vykdomasis direktorius Rinel Pius.

Specialiąją grupę sudaro 21 specialistas ir ji aptarnaus objektus visoje Estijoje. Priklausomai nuo objekto dydžio, darbus atliks 5–7 žmonės.  Estijos Tartu universiteto klinikose vyko specialiosios grupės vadovybės mokymai, kurie skirti kovai su infekcija. Specialistai vadovausis gautomis žiniomis ir rekomendacijomis.

Vienas dydžiausių specialiojo padalinio projektų buvo Tartu universiteto bendrabučio, esančio Raatuse gatvėje, generalinis valymas ir dezinfekavimas po to, kai jame buvo nustatyta infekcija. „Tartu Üliõpilasküla ne pelno organizacija yra labai dėkinga SOL Baltics OÜ už greitą reagavimą ir konstruktyvų bendradarbiavimą realios krizės atveju“, – komentavo studentų kaimelio administratorius Tanelis Tiitsas.

Šiuo metu jau aišku, kad dirbant su kauke ir apsauginiais drabužiais pertraukas reikia daryti dažniau nei įprasta. „Atliekant daug laiko reikalaujantį fiziškai sunkų darbą, asmeninėms apsaugos priemonėms taip pat reikia skirti daugiau dėmesio nei kadieniame darbe, nes kaukės greitai  sušlampa ir tampa  netinkamos naudojimui, todėl bet kokia organizacija, teikianti tokias paslaugas, turėtų turėti nemažą kiekį apsauginių priemonių“, – pridūrė Pius.

Pagrindinis vaidmuo dezinfekuojant patalpas kovoje su koronavirusu COVID-19, atliekamas taikant išankstinį paviršių valymą, o prieš dezinfekuojant būtina, kad paviršiai būtų visiškai sausi. Neatlikus paruošiamųjų darbų, dezinfekavimo priemonė kartu su teršalai įsitvirtins paviršiuje, o tai sudarys palankią aplinką bakterijoms daugintis. Valant reikia vengti bet kokio purškimo, nes naudojant aerozolius į orą kyla patogenai, dėl kurių patalpos gali būti dar labiau užterštos nei prieš valymą. Be to, tokiu atveju darbus atliekantis asmuo įkvėps kenksmingų dalelių.

Papildoma informacija:

Rinel Pius
Vykdantysis direktorius
SOL Baltics
Tel: +372 510 1413
rinel.pius@sol.fi
SOL Baltics OÜ

SOL Baltics yra tarptautinė nekilnojamojo turto priežiūros ir palaikymo paslaugas teikianti įmonė, kurios pirmtakas buvo įkurtas 1848 metais Suomijoje. SOL Baltics dirba 2300 žmonių. Įmonės apyvarta yra apie 30 milijonų eurų per metus. Be Baltijos šalių, įmonė teikia paslaugas Suomijoje, Švedijoje, Danijoje ir Rusijoje.