Įsigijusi pripažintą įmonę „Parkimisjoon“ OÜ, „SOL Baltics“ plečia verslo klientams siūlomų paslaugų spektrą

10. gegužės 2022

Didžiausia Baltijos šalyse komercinio nekilnojamojo turto priežiūros įmonė „SOL Baltics“ įsigijo automobilių aikštelių ir uždarų pastatų ženklinimu užsiimančią bendrovę „Parkimisjoon“ OÜ.

Šiuo sandoriu SOL žengia žingsnį arčiau savo naujojo strateginio tikslo – teikti valymo, saugos, higienos ir gerovės paslaugas visiems klientams. Sandorio metu konsultavo bendrovė „Aureus Capital Consulting“.

Pasak „SOL Baltics“ generalinio direktoriaus Rinelio Pijaus, SOL jau seniai ieškojo įsigijimo ir verslo plėtros sumetimais tiek valymo, tiek priežiūros įmonės, tačiau iki šiol nieko tinkamo nerado.  „Automobilių statymo aikštelių srityje matome galimybę plėtoti ir tobulinti savo saugos ir gerovės aptarnavimo sferą“, – sako Pijus. Be automobilių stovėjimo aikštelių, garažų, sporto aikštynų ir gamybinių pastatų, mūsų veikla apima ir kelio ženklų bei apsaugomųjų turėklų įrengimo darbus.

„Šią sritį toliau plėtojame norėdami daugiau dėmesio skirti darbo saugai verslo sektoriuje ir saugesnei darbo aplinkai, kad žmonėms būtų patogu ir jauku, kad pastatas būtų švarus, gerai prižiūrimas, gerai vėdinamas ir kad jame būtų reguliuojamas apšvietimas, kad būtų patikrintos užtvaros ir saugos ženklai.“ – priduria Pijus.

SOL ir „Parkimisjoon“ jau turi keletą persidengiančių klientų, – sako Pijus ir paaiškina, kad SOL portfelyje yra daug gamybinių pastatų, prekybos centrų ir sporto objektų, kuriems, įsigijus naują įmonę, galima pasiūlyti dar didesnį paslaugų spektrą. Paslaugas visose Baltijos šalyse teiks jau dirbančios komandos.

„Parkimisjoon“ rinkoje veikia nuo 2010 m. ir įgijo geros kokybės paslaugų teikėjo vardą. „Džiaugiamės, kad mūsų įmonę nupirko SOL, kuri savo sektoriuje taip pat žinoma kaip kokybiška ir ilgametė paslaugų teikėja“, – sako vienas iš „Parkimisjoon“ OÜ įkūrėjų Oliveris Lichtas.

„Jautėme, kad yra tam tikra savarankiško augimo riba. SOL suteikia mūsų sukurtai įmonei galimybę toliau vystytis Estijoje ir kitose Baltijos šalyse, nes turime panašias tikslines grupes ir klientus“, – sako kitas „Parkimisjoon“ OÜ savininkas Tarmo Printsas ir priduria, kad dabar gali atsiduoti ir skirti dėmesio kitoms savo įmonėms. Printso įmonė „10Lines“ OÜ kuria autonominius robotus, žyminčius stovėjimo aikštelių linijas.

Naujai verslo linijai vadovaus dabartinis „SOL Laundry“ vadovas ir 15 metų SOL išdirbęs Tarvo Priimägi.