Kaip nesusirgti dirbant

12. spalio 2020

Kai ateinate į darbą ar grįžtate į namus, nusiplaukite rankas. Tai padės apsisaugoti nuo infekcijų, kuriomis galima užsikrėsti mieste ir viešajame transporte.

Visada yra tikimybė, kad paskutinį kartą durų rankeną lietė viruso nešiotojas. Dėl šios priežasties šiuo metu, kai visi turime saugotis virusų, rankas reikia kruopščiai nusiplauti kiekvieną kartą, kai ateinate į darbą ar grįžtate į namus. Tai padės išvengti patogenų patekimo nuo rankų ant drabužių, veido ir į kvėpavimo takus.

Jei namuose plaudamiesi rankas paprastai naudojame muilą ir kilpinį rankšluostį, tai darbe ir mieste virusų plitimo metu vertėtų rinktis skystąjį muilą ir popierinius rankšluosčius. Šie produktai yra mažiau ekologiški, tačiau higienos požiūriu tai vis tiek yra svarbi rekomendacija.

„Paprastai viešose vietose esančių muilo dozatorių paviršiai valomi kas kelias valandas. Valymo dažnumas priklauso nuo vartotojų skaičiaus. Tačiau bakterijas, prilipusias prie muilo gabalėlio ir kilpinio rankšluosčio, sunku pašalinti, o po 4 valandų drėgnoje aplinkoje bakterijų skaičius pradeda sparčiai didėti“, – sako „SOL Baltics“ generalinis direktorius Rinel Pius.

Būtent dėl šios 4 valandų taisyklės virusų plitimo laikotarpiu negalima nevalyti paviršių biuruose ir viešosiose erdvėse nei vienos dienos – tai apsaugo nuo bakterijų plitimo ant paviršių, kuriuos žmonės dažniausiai liečia. „Tai durų rankenos, durys, stalai, jungikliai ir turėklai, PIN klaviatūros, nuotolinio valdymo pultai ir jutikliniai ekranai“, – išvardijo Rinel Pius.

Pius taip pat rekomenduoja išsiugdyti įprotį judant mieste neliesti jokių paviršių iš įpratimo, nebent tai tikrai būtina.

Komandos susitarimai taip pat gali labai padėti sumažinti ligos riziką darbe:

  • Rašomuosius stalus pastatykite atokiau vieną nuo kito.
  • Susitarkite biure, kiek žmonių vienu metu gali būti virtuvėje ir susirinkimų kambaryje.
  • Taip pat susitarkite, kas užpildys ir ištuštins indaplovę, prižiūrės kavos aparatą, kas pakeis kopijavimo aparato popierių ir dažus.
  • Nekvieskite svečių į biurą, toliau naudokitės nuotolinio ryšio priemonėmis, kaip įprastai.
  • Neleiskite sergantiems ar simptomų turintiems žmonėms ateiti į darbą.

Būtų naudinga užrašyti visus susitarimus, atsispausdinti, pakabinti informaciją matomose vietose ir nuolat priminti vienas kitam, kad šiuo metu reikia taip elgtis.

Papildoma informacija:

Rinel Pius
„SOL Baltics“ generalinis direktorius
rinel.pius@sol.fi
www.sol.ee

„SOL Baltics OÜ“

„SOL Baltics“ teikia tvarkymo, saugos ir gerovės paslaugas darbo vietose ir viešose erdvėse, įskaitant pastatų priežiūros ir skalbimo paslaugas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Bendrovėje dirba 2300 žmonių, o apyvarta per metus siekia beveik 30 milijonų eurų.

„SOL Baltics“ priklauso SOL grupei, kuri yra viena iš seniausių ir didžiausių šeimos įmonių Suomijoje. SOL įkurta 1848 m., šiandien jai vadovauja ketvirtoji šeimos karta. SOL grupės bendra apyvarta 2019 m. siekė 326 milijonus eurų, o grupėje dirbo daugiau nei 14 000 darbuotojų. Bendrovė veikia Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Baltijos šalyse ir Rusijoje.