Švietimo vadovų stažuotės programa atvedė Viigi mokyklos direktorę į praktiką įmonėje „SOL“

03. vasario 2023

Sausio mėnesį vadybos praktiką „SOL“ pradėjo Viigi mokyklos direktorė Kristi Kivipuur. Dešimties savaičių trukmės praktikos programą švietimo įstaigų vadovams 2019 metais pradėjo rengtiHeateo Haridusfond“ ir Talino švietimo taryba, bendradarbiaudami su „Fontes“. „SOL Baltics“ kartu su kitomis devyniomis didelėmis Estijos įmonėmis dalyvauja mokyklų vadovams skirtoje „Fontes“ programoje, o tokia praktika „SOL“ vyksta pirmą kartą. Programos metu 13 mokyklų vadovai įmonėse pirmiausia mokosi vadybos, o vėliau įgytas žinias ir idėjas pritaiko mokyklose. Pati programa iš viso trunka 9 mėnesius. 

Viigi mokyklos direktorė Kristi Kivipuur

Kivipuur tikslas – mokytis iš „SOL“, kaip dar geriau valdyti ir motyvuoti komandą, išmokti dirbti su personalu bei taikyti įdarbinimo metodus, taip pat, kaip tinkamai atstovauti mokyklą. Visos praktikos metu, mokyklų vadovams padeda įmonių paskirti mentoriai ir koordinatoriai bei, talentų valdymo įmonės „Fontes, konsultantai.  

„SOL“ vadovybė pirmąją praktikos dieną aplankė praktikantę Viigi mokykloje

Pirmąją mokyklų vadovų praktikos dieną „SOL“ vadovybė apsilankė Haapsalu Viigi mokykloje ir susipažino su jos kasdiene aplinka. Viigi mokykla yra specialiųjų poreikių turinčių vaikų mokykla. Joje mokosi ir protinę, ir fizinę negalią turintys vaikai, iš viso jų yra daugiau nei aštuoniasdešimt. „SOL“ valdybos narys Rinel Pius pasidalijo savo mintimis apie vizitą: „Pamatėme, kokia yra Kristi Kivipuur kasdien – be galo šilta ir linksma su visais vaikais, visi ją pažįsta, ir ji pažįsta visus. Visur yra laukiama.“ Vizito metu „SOL“ vadovai susitiko ir su vyriausiąja mokytoja, vadovo padėjėja bei kineziterapeute. „SOL“ vadovai pastebėjo, jog visi darbuotojai yra nuostabūs, ir buvo pritarta, kad darbuotojai yra tokie, koks yra jų vadovas. Visi „SOL“ darbuotojai taip pat džiaugiasi susitikę su nauja darbuotoja/praktikante Kristi Kivipuuri 

Be „SOL“, praktiką atlikti siūlo „Bolt“, „LHV“, „Pipedrive“, „SEB“, „Swedbank“, „Telia“, „Töötukassa“, „Veriff“ ir „Wise“.