„SOL Baltics“ iš „BaltCap“ perka įmonę Lietuvoje

22. rugsėjo 2020

Bendrovė „SOL Baltics“, kurios būstinė įsikūrusi Taline, iš investicijų bendrovės „BaltCap“ ir smulkiojo investuotojo perka 100 proc. pirmaujančios Lietuvos techninių sistemų priežiūros įmonės UAB „Yglė pastatų valdymas“. Įvykdžius sandorį, „SOL Baltics“ tampa visapusiškas valymo ir techninės priežiūros paslaugas teikiančia įmone Lietuvoje, kurios metinė apyvarta siekia 3,5 milijono eurų, o joje dirba 200 darbuotojų.

Pasak „SOL Baltics“ generalinio direktoriaus Rinel Pius, kritiniai 2020 metai neatnešė reikšmingo nuosmukio valymo paslaugų ir techninės priežiūros srityje: „Vasarą apyvarta buvo sumažėjusi 10–15 proc., tačiau jau grįžo į ankstesnę būklę, o kitiems, 2021 metams, kuriame 2019 m. lygio veiklos planus.“

„Yglė pastatų valdymas“ (YPV) yra viena didžiausių techninių sistemų priežiūros įmonių Lietuvoje, turinti biurus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir veikianti klientų nekilnojamojo turto valdymo, viešbučių, sveikatos priežiūros, pramonės ir kituose sektoriuose. Anksčiau YPV teikė paslaugas „SOL Baltics“ pagal subrangos sutartį.

„Dabar tinkamas metas plėstis, nes aplinkiniai verslai vis labiau supranta, kad švara ir higiena padeda išlaikyti ekonomiką.  Bendradarbiavimas su YPV ir jų darbuotojais atrodė natūralus ir tikrai norėjome jį tęsti“, – sprendimą dėl pirkimo pagrindžia Pius.

Pasak „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio, priimant sprendimą dėl pardavimo buvo svarbu, kad naujieji YPV savininkai būtų strateginiai investuotojai, turintys didelę patirtį sektoriuje, aiškią įmonės plėtros viziją ir priimtinas vertybes.  „Per pastaruosius šešerius metus, kai YPV buvo „BaltCap“ portfelio dalis, įmonės verslas labai išaugo ir šiandien ji yra viena iš rinkos lyderių.  YPV yra viena pažangiausių ir perspektyviausių sektoriaus bendrovių, turinti profesionalią komandą ir stiprų vadovą, labai prisidėjusį prie YPV sėkmės“, – teigia Stepukonis.  „BalCap“ priklausė 75 proc. įmonės akcijų.

25 proc. įmonės priklausė YPV vadovei Agnei Grendelei, kuri toliau dirbs „SOL Baltics Lietuva“ vadovės pareigose ir kartu bus „SOL Baltics“ vadovybės narė. Kaip teigia Grendelė, prisijungimas prie tarptautinės grupės jų bendrovei ir kolektyvui reiškia veiklos sričių plėtrą. „SOL Baltics“ Lietuvoje tapo svarbiu valymo paslaugų rinkos dalyviu, kurio techninės priežiūros paslaugų klientai pradėjo prašyti vis dažniau.  Šias kompetencijas atsinešime prisijungdami prie naujos įmonės“, – sakė Grendelė.

2019 m. YPV apyvarta siekė 2 milijonus eurų, joje dirbo 50 darbuotojų. Jungiantis prie „SOL Baltics“, šalių susijungimo ir įsigijimo sandorio finansų patarėja buvo įmonė „Aureus Capital Consulting OÜ“, o juridinė patarėja teisės klausimais – bendrovė „KPMG Law“.  Investicijų bendrovę „BaltCap“ konsultavo „Ellex“.

Pirkimo ir pardavimo sandoris buvo sudarytas šiandien, rugsėjo 22 d., todėl dabar „SOL Baltics“ tampa pirmaujančia valymo ir techninės priežiūros paslaugų teikėja Lietuvoje. Estijoje ir Latvijoje „SOL Baltics“ yra valymo paslaugų ir techninės priežiūros rinkos lyderė.

Papildoma informacija:
Rinel Pius
„SOL Baltics“ generalinis direktorius
rinel.pius@sol.fi
www.sol.ee

„SOL Baltics OÜ“

„SOL Baltics“ teikia darbo vietų ir viešųjų erdvių tvarkymo, saugos ir gerovės paslaugas, įskaitant nekilnojamojo turto priežiūros ir skalbyklos paslaugas, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Bendrovėje dirba 2300 žmonių, o jos apyvarta per metus siekia beveik 30 milijonų eurų.

„SOL Baltics“ priklauso „SOL“ grupei, kuri yra viena iš seniausių ir didžiausių Suomijos šeimos įmonių. SOL buvo įkurta 1848 m., o šiandien jai vadovauja jau ketvirtoji šeimos karta. Bendra „SOL“ grupės apyvarta 2019 m. buvo 326 milijonai eurų, o bendras darbuotojų skaičius viršijo 14 000. Bendrovė vykdo veiklą Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Baltijos šalyse ir Rusijoje.