Svarbūs žingsniai tvaresnės „SOL“ veiklos link

30. spalio 2023

Šių metų pavasarį „SOL“ vadovybė kartu su Pietų Estijos verslo padalinio vadovu baigė studijas pagal Talino universiteto ir „TalTech“ mikrokreditų programą Vadovavimas žaliajam posūkiui. Vadovai jautė, kad jiems reikia gilesnių šios srities žinių, kad ateityje galėtų geriau padėti klientams ir protingai bei tvariai valdyti įmonę.

Sidabrinio tvarumo indekso lygio sertifikatas

Tvari arba darni veikla „SOL“ visų pirma reiškia, kad mes veikiame tokiu būdu, kuris:

  • tausoja supančią aplinką;
  • palaiko mūsų darbuotojus ir bendruomenes, kurios dalyvauja teikiant mūsų paslaugas arba kurios jas kaip nors veikia;
  • užtikrina gyvybingą, saugią ir gerą darbo aplinką siūlančią įmonę, kuri valdoma etiškai ir skaidriai.

Mokymuose įgytos žinios patvirtino supratimą, kad padarytas ne vienas svarbus žingsnis siekiant užtikrinti, kad „SOL“ veikla būtų tvari. Tai patvirtina ir vasaros pradžioje „SOL Baltics“ jau trečius metus iš eilės suteiktas Sidabrinio tvarumo indekso lygio sertifikatas.

Responsibility Report 2022

Tai, kas išmokta universitete, taip pat suteikė vadovybei gerą supratimą ir stiprų postūmį toliau tikslingai dirbti, toliau tobulinti savo kasdienę veiklą ir klientams siūlomas paslaugas tvarumo aspektu. Tai virto strateginiu vadovybės sprendimu kurti naują verslo padalinį, kuris, bendradarbiaudamas su kitais padaliniais, skatins „SOL“ tvarumo plėtrą.

Visi Baltijos šalių tvarumo ir verslo plėtros skyriaus darbuotojai ir pardavimo vadovė šių metų rugsėjį taip pat pradėjo „Žaliojo posūkio“ studijas.

Tvarus ir atsakingas verslas visada buvo „SOL“ savininkų svarbiausiais prioritetas. Tai patvirtina faktas, kad „SOL“ patronuojančioji bendrovė Suomijoje jau 23 metus savo metinėje ataskaitoje skelbia savo atsakingos verslo veiklos apžvalgą. Naujausią 2022 m. ataskaitą galima rasti ČIA.