„SOL Baltics“ prisijungė prie Prezidentės Kaljulaid fondo iniciatyvos kovoti su smurtu šeimoje

04. spalio 2024

„SOL Baltics“ visada aiškiai pasisakė prieš smurtą šeimoje, todėl mielai prisijungė prie Prezidentės Kersti Kaljulaid fondo ir didžiųjų korporacijų inicijuoto bendro projekto „Darbdaviai prieš smurtą šeimoje“ (est. Vägivallavabaks). Iniciatyvos tikslas – didinti informuotumą apie smurtą šeimoje ir suteikti darbdaviams žinių, kad pastarieji galėtų padėti savo darbuotojams ir atpažinti tiek tuos, kuriems reikia pagalbos, tiek smurtautojus.

„SOL Baltics“ pasirašė trejų metų bendradarbiavimo sutartį su Prezidentės Kaljulaid fondu ir tapo jo pavyzdiniu nariu

„Su smurtu šeimoje gali susidurti bet kuris iš mūsų – nepriklausomai nuo gaunamų pajamų, gyvenamosios vietos, išsilavinimo ar lyties. Deja, mažesnes pajamas gaunantys asmenys dažnai turi ir mažiau galimybių greitai gauti profesionalią pagalbą. Geras vadovas pastebi savo darbuotojų elgesio ir emocinės būsenos pokyčius. Jei vadovas taip pat turi žinių ir įgūdžių tolimesniems žingsniams, tai gali labai padėti darbuotojui “, – teigia „SOL Baltics“ generalinis direktorius Rinel Pius.

Įmonėje „SOL Baltics“ dirba daugiau nei 2 200 darbuotojų. Darbe juos visus itin motyvuoja humaniškas elgesys, empatija ir pagarba valytojo profesijai, kurią rodo viduriniosios grandies vadovai. „Darbo vieta gali būti vienintelė saugi erdvė žmogui, kenčiančiam nuo smurto šeimoje”, – pridūrė Rinel Pius.

Iniciatyvos tikslas – mokyti darbdavius ir vadovus atpažinti prievartos požymius ir suteikti pagalbą. „Darbdavys turi daugiau galių ir įtakos nei pavienis asmuo, be to, jis yra socialiai atsakingas už savo darbuotojus. Mūsų 2 200 darbuotojų turi šeimas, įskaitant vaikus, todėl didindami informuotumą apie smurtą ir kalbėdami apie jį galime paveikti daugiau nei 5 000 žmonių gyvenimą“, – pabrėžė Rinel Pius.

Kviečiame ir kitus prisijungti prie šios iniciatyvos

„SOL Baltics“ pasirašė trejų metų bendradarbiavimo sutartį su Prezidentės Kaljulaid fondu ir tapo jo pavyzdiniu nariu. Prie iniciatyvos prisijungė ir kitos bendrovės, įskaitant „Eesti Energia“, „Betsson Group“ ir „Ensto Estonia“. Kartu šios įmonės siekia sukurti saugesnę ir sveikesnę visuomenę, kurioje aukos gautų reikiamą paramą ir būtų skatinamos kreiptis pagalbos.

„SOL Baltics“ ragina visas įmones prisijungti prie šios iniciatyvos ir prisidėti prie geresnės ir rūpestingesnės darbo aplinkos kūrimo, užtikrinant darbuotojų gerovę ir saugumą.

Daugiau informacijos rasite Prezidentės Kaljulaid fondo svetainėje arba kreipkitės į fondo projektų vadovę Triin Adamson (triin.adamson@kerstikaljulaid.ee). Taip pat galite kreiptis į „SOL Baltics“ generalinį direktorių Rinel Pius arba pardavimų vadovę Mergit Inno, kurie atstovauja šiam judėjimui SOL vardu.