„SOL Baltics“ tvirtai žengia į ateitį tvarumo keliu

06. kovo 2024

Sausio pabaigoje „SOL Baltics“ vadovų komanda tris dienas giliai nagrinėjo tvarumo temas, kurioms šiais metais bus skiriamas ypatingas dėmesys. Minėtomis dienomis įvyko keli seminarai ir diskusijos, kurių tema buvo pagrindiniai SOL tvarumo tikslai ir veiksmų planai. Visi dalyviai pasidalino savo mintimis apie bendrovės tvarumo strategiją ir kaip bendrovėje SOL yra laikomasi tvarumo principų.

Tvarumo seminaras

Seminarų metu paaiškėjo, kad dalyvių žinios apie tvarumą yra daug didesnės, nei manėme, ir supratome, koks svarbus kiekvieno iš mūsų indėlis siekiant šio tikslo. Tai sustiprino vienybės jausmą ir suprtimą, kad visa mūsų veikla yra tarpusavyje susijusi ir kiekvienas iš mūsų turi galimybę prisidėti prie tvarumo plėtros.

Įmonės vizija – būti lydere tvarumo srityje, todėl didžiausią dėmesį skiriame kelioms svarbioms kryptims. Vienas iš pagrindinių akcentų – CSRD (Įmonių tvarumo ataskaitų teikimo direktyva) ir su ja susijusių įsipareigojimų išaiškinimas bei veiksmų planų rengimas. Ataskaitų struktūros ir matavimų planavimas jau vyksta ir turėtų būti parengtas iki 2025 m. sausio mėnesio.

Viena seminaro dalis buvo dalijimasis SOL tvarumo istorijomis

Atsižvelgdama į „SOL Baltics“ tarptautinės atsakomybės strategiją, bendrovė užsibrėžė tikslą nubrėžti savo pėdsaką ir nustatyti svarbiausias poveikio vietas. Siekdami tikslų, nustatome matavimus ir kuriame veiksmų planus, į juos įtraukdami visas įmonės interesų grupes.

Mūsų veikla taip pat apima taip vadinamą SOL žaliojo biuro projektą, kuriame aktyviai ieškome aplinką tausojančių sprendimų ir į kasdienę įmonės veiklą integruojame tvarumo principus. Kita svarbi kryptis – tvarumo projektai, į kuruos įtraukiame klientus ir taikome inovatyvius sprendimus. Su keliais Estijos ir Latvijos klientais jau yra vykdomi bendri projektai.

Taip pat svarbu yra bendravimas ir sąmoningumas. Investuojame į reguliarią vidinę ir išorinę komunikaciją, kad įmonės darbuotojai ir partneriai būtų informuoti apie mūsų tvarumo iniciatyvas. Taip pat planuojame didinti darbuotojų sąmoningumą, organizuoti mokymus tvarumo temomis ir tokiu būdu kurti tvirtą darnaus vystymosi pagrindą.

Visi dalyviai savo komandose dabar organizuos panašius seminarus, pasidalins visa per tris dienas gauta informacija ir sieks užtikrinti, kad visoje organizacijoje pasklistų žinios bei supratimas. Bendrovė „SOL Baltics“ tvirtai tęsia savo kelią tvarumo link, būdama pavyzdžiu atsakingos verslo veiklos plėtroje ir atsižvelgdama tiek į aplinkos, tiek į visuomenės interesus.