„SOL“ komanda įgijo naujų žinių „Erasmus+“ mainų programos mokymuose Nyderlandų medicinos įstaigoje

30. spalio 2023

„Puhastusekspert“ iniciatyva rugpjūčio 28–31 d. „SOL Baltics“ dalyvavo „Erasmus+“ mainų programos mokymuose ir pagilino savo žinias ir įgūdžius medicinos įstaigų valymo srityje. Mainų programa dalyviams suteikė daug atradimų ir praktinių žinių.

Dalyviai SVS mokymo centrai

Pirmiausia jie apsilankė Groene Hart ligoninėje, kurioje valoma naudojant tik vandenį ir mikropluošto tekstilę. Toks išskirtinis valymo būdas leido naujai pažvelgti į tai, kaip pasiekti aukštą higienos lygį medicinos įstaigose.

Kitas kelionės tikslas buvo OLVG ligoninė, kur mokymų dalyviams buvo pristatyti valymo valdymo ir planavimo programinės įrangos sprendimai, padedantys veiksmingai valdyti ir stebėti valymo paslaugas sudėtingoje ligoninės aplinkoje.

Be praktinės patirties, SVS surengė mokymus šia tema: Valymo darbuotojų mokymas medicinos įstaigose. Šie mokymai padėjo patobulinti dalyvių įgūdžius ir žinias, kad jie geriau suprastų medicinos įstaigų specifiką.

Mainų programa suteikė ne tik praktinės patirties, bet ir daug vertingų įžvalgų:

• Valant ligoninėje didžiausias priešas yra dulkės, nes jos yra gera terpė mikrobams veistis. Todėl pirmiausia nuo paviršių reikia nuvalyti dulkes ir tik tada valyti drėgnuoju būdu.
• Medicinos įstaigose labai svarbu laikytis rankų higienos. Nors apsauginės pirštinės dėvimos ne visada, tačiau reguliariai ir tinkamai nusiplauti rankas būtina prieš liečiant bet kokį paviršių ar daiktą.
• Valymo problemų domino efektas – net ir nedidelė valymo klaida gali sukelti įvairių problemų. Todėl svarbu galvoti apie prevenciją ir greitai rasti sprendimus, kaip greitai stabdyti problemas.
• Apmokyti valytojai turi rūpintis sveikatos sauga medicinos įstaigose. Jų kompetencija ir mokymas užtikrina, kad valymo procesai būtų atliekami tinkamai ir efektyviai.
• Aktyvus ir glaudus įvairių susijusių šalių bendradarbiavimas yra būtinas siekiant užkirsti kelią infekcijų plitimui ir jų apskritai išvengti.

„SOL Baltics“ ir „Puhastusekspert“ dėkoja už šią vertingą patirtį, kuri padėjo atverti naujas duris ir pagerinti valymo paslaugų lygį medicinos įstaigose. Daugiau informacijos apie šią mainų programą pateikiama „Puhastusekspert“ svetainėje.

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Čia išsakytas autoriaus (-ių) požiūris ir nuomonė, kurie nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos švietimo ir kultūros agentūros (EACEA) požiūrį ir nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei EACEA už juos neatsako.