Mes netoleruojame smurto artimoje aplinkoje

01. kovo 2024

Vasaris gausus įsimintinų dienų: Valentino diena, Užgavėnės, Estijos Respublikos gimtadienis. Šias šventes vienaip ar kitaip švenčia visos šeimos. Tačiau liūdna statistika rodo, kad, deja, bet šventės – tai metas, kai psichinio ir fizinio smurto namuose padaugėja.

Prezidentės Kaljulaid fondo inicijuotos artimųjų smurto aplinkos apvalaus stalo dalyvių atstovai Didžiosios Britanijos ambasadoriaus rezidencijoje

„SOL Baltics“ dirba 2 200 darbuotojų, iš kurių maždaug 1 800 yra moterys, o mūsų aukščiausią vadovybę sudaro trys vyrai ir keturios moterys. Džiaugiamės, kad esame tokie įvairūs. SOL Įvairovės susitarimas nėra tik žodžiai popieriuje, mes tikrai vertiname vienodo požiūrio į savo darbuotojus, klientus ir bendradarbiavimo partnerius principą.

Deja, statistika taip pat rodo, kad 41 % Estijos moterų yra patyrusios psichinį ir fizinį smurtą šeimoje. Tai beveik kas antra mūsų kompanijos moteris. Toks skaičius yra siaubingas ir be galo liūdina!

Namai turėtų būti pati saugiausia vieta. Tyrimas taip pat atskleidė, kad dažnai būtent darbo vieta gali būti vienintelė vieta, kur artimoje aplinkoje smurtą patyręs žmogus jaučiasi saugus. Taigi darbdaviai yra tie žmonės, kurie tikrai gali kažką padaryti.

2023 m. rudenį prezidentė Kersti Kaljulaid pasiūlė iniciatyvą ieškoti sprendimų, kaip darbdavys galėtų prisidėti prie smurto artimoje aplinkoje mažinimo. Tai labai sveikintina iniciatyva, nes iki šiol šia problema daugiausia užsiėmė viešasis sektorius – policija, greitoji medicinos pagalba, socialinės institucijos ir pan.

Šiuo tikslu Estijos Prezidentės Kaljulaid fondas subūrė iki šiol jau ne kartą kartu dirbusią darbo grupę, kuriai priklauso didžiausi Estijos darbdaviai, tokie kaip „Tallink“, „Maxima“, „SOL Baltics“, „Bolt“, „Swedbank“, SEB ir kiti. „SOL Baltics“ šioje grupėje atstovauja Baltijos šalių generalinis direktorius Rinel Pius ir aš, Mergit Inno. Bendradarbiaujant su Estijos Prezidentės Kaljulaid fondu, 2024 m. bus kuriamos priemonės ir rekomendacijos, kaip darbdavys galėtų atpažinti ir padėti darbuotojui, kenčiančiam nuo smurto artimoje aplinkoje.

„SOL Baltics“ nusprendė, kad ji nori būti ta organizacija, kuri užsiima informuotumo didinimu ir smurto artimoje aplinkoje prevencija bei žino, kaip padėti savo darbuotojams, jei to prireiktų.

Taigi saugokime, rūpinkimės, pastebėkime vieni kitus ir kartu užtikrintai tarkime: Mes netoleruojame smurto artimoje aplinkoje!

Mergit Inno
Baltijos šalių pardavimų ir rinkodaros vadovė