Kaip naudoti ir prižiūrėti valymo priemones iš mikropluošto?

22. gruodžio 2022

Namų ir darbo vietos švara yra labai svarbi. Dažnai visas dėmesys skiriamas valymui, tačiau per mažai rūpinamasi valymo priemonėmis. Net ir stengiantis gerai nuvalyti, paviršiai vis tiek gali likti nešvarūs.

„SOL“ naudoja ir savo klientams rekomenduoja mikropluošto gaminius. Tačiau būtina žinoti, kaip juos naudoti įvairiems paviršiams valyti ir kaip tinkamai prižiūrėti mikropluošto šluostes, kad jos tarnautų kuo ilgiau.

Parengėme trumpą ir suprantamą instrukciją, kaip efektyviau naudoti mikropluošto šluostes ir prižiūrėti mikropluošto gaminius. Prieš pradėdami valyti, atidžiai perskaitykite šią instrukciją ir jūsų darbo vieta ar namai bus švaresni.

MIKROPLUOŠTO ŠLUOSČIŲ NAUDOJIMO INSTRUKCIJA

  1. Tinkamai sulankstyta mikropluošto šluoste galima nuvalyti iki 16 darbinių paviršių.
  2. Lengva ir patogu valyti mikropluošto šluoste, sulankstyta iki delno dydžio.
  3. Mikropluošto šluostės puikiai valo net ir be vandens.
  4. Naudodami sausą arba šiek tiek drėgną mikropluošto šluostę, pasieksite geriausią savo darbo rezultatą.
  5. Norėdami pašalinti sunkiai įveikiamus nešvarumus, pvz., dėmes, sudrėkinkite mikropluošto šluostę vandeniu arba silpnai šarminiu plovikliu. Tada valykite paviršių.
  6. Garantuotas „Vikan“ mikropluošto gaminių tarnavimo laikas tinkamai prižiūrint – iki 500 skalbimų mašina.

MIKROPLUOŠTO GAMINIŲ NAUDOJIMO INSTRUKCIJA

  1. Prieš naudodami mikropluošto gaminius išskalbkite skalbimo mašina, kad pašalintumėte iš jų gamybos priemonių likučius.
  2. Prieš skalbdami skalbimo mašina, nuo mikropluošto gaminių nuvalykite nešvarumus.
  3. Naudokite skalbimo miltelius be chloro, baliklių, ceolitų ir skalavimo priemonių – taip apsaugosite mikropluošto gaminius nuo kenksmingų junginių. Mikropluošto gaminiams skalbti labai tinka ir spalvotiems skalbiniams skirtas gelinis skalbiklis. Po naudojimo mikropluošto gaminius išskalbkite skalbimo mašina. Skalbiant 60–90 ºC vandeniu, mikromazgeliai atsidaro ir nešvarumai pasišalina.
  4. Skalbdami mikropluošto gaminius naudokite skalbimo mašinos gręžimo programą.
  5. Neplaukite mikropluošto gaminių su medvilne ar kitomis medžiagomis. Jei atskirai jų skalbti neįmanoma, skalbdami mikropluošto gaminius sudėkite į sandarų skalbinių maišelį, kad atskirtumėte juos nuo kitų medžiagų.

VENKITE

  1. Nesuglamžykite rankoje mikropluošto šluostės, nes tada sumažės valančio paviršiaus dydis.
  2. Valydami mikropluošto šluoste, nenaudokite stiprių ploviklių (pH 0–5, 10–14), nes plovikliai ardo mikropluoštą, todėl gerokai sumažėja šluostės valymo efektyvumas bei tarnavimo laikas.
  3. Venkite visiškai sušlapinti mikropluošto šluostę, nes šluostė blogiau surinks nešvarumus.
  4. Nelyginkite.

Naudodami mikropluošto gaminius pagal instrukciją, turėsite gerą ir patikimą valymo priemonę. Rūpinkitės savo darbo priemonėmis ir jos tarnaus jums ilgai. Netinkamai naudojant mikropluošto šluostes, jų valomosios savybės silpnėja.

PAMATYKITE ĮRAŠE, KAIP NAUDOTIS MIKROPLUOŠTO ŠLUOSTĖMIS