SOL kliento istorija: „Audentes“ švietimo ir sporto centre visą parą švarą palaiko SOL

26. kovo 2024

„Audentes“ švietimo ir sporto centro durys atsidaro anksti ryte ir užsidaro vėlai vakare. Čia visada laukiami sporto entuziastai ir uolūs mokiniai. Kai įžengiate į „Audentes“ pastatą, Jus pasitinka plačios šypsenos ir švarūs paviršiai. Tačiau visa tai neatsirado savaime – už to stovi SOL komanda, kuri su „Audentes“ glaudžiai bendradarbiauja pastaruosius septynerius metus.

„Audentes“ mokymo pastatuose ir sporto centre SOL tvarką palaiko beveik 11200 kvadratinių metrų plote. Nuotrauka: Andres Raudjalg

„Audentes“ pastatas su savo 11200 kvadratinių metrų yra ypatingas klientas, nes komplekse veikia privati mokykla, vaikų mokykla, sporto gimnazija, tarptautinė mokykla, būrelių centras, mokinių bendrabutis, sporto centras su žaidimų salėmis ir lengvosios atletikos salė bei sporto klubas su baseinu.

„Audentes“ sporto centro baseiną galima valyti tik naktį. Nuotrauka: Andres Raudjalg

Jei mokyklos patalpose veikla vyksta daugiausia darbo dienomis, tai sporto centras ir sporto klubas veikia kasdien. Todėl tvarkymo paslaugų reikia beveik visą parą. 14 SOL darbuotojų pastate dirba pamainomis, todėl galima matyti juos uoliai darbuojantis, tiek ryte, tiek dieną, tiek naktį. Naktį valoma daugiausia baseine bei sporto klubo persirengimo ir dušo patalpose, kur darbas dieną ne visada įmanomas, nes patalpos užimtos. Naktį valymo darbuotojai turi galimybę efektyviai ir kruopščiai susitelkti į į švaros užtikrinimą.

Persirengimo kambariais rūpinamasi ir dieną, tačiau tai galima padaryti efektyviau ir kruopščiau, kai lankymo valandos baigiasi. Nuotrauka: Andres Raudjalg

Šiame bendradarbiavime svarbų vaidmenį atliko „Audentes“ ūkio vadovas Avo. Jo darbo patirtis yra daugiau nei 27 metai, daugiausia dėmesio skiriant ūkio problemoms, susijusioms su mokyklomis ir mokinių bendrabučiais. Margus – administracijos vadovas sporto centro pusėje – prireikus pakeičia Avo mokykloje ir atvirkščiai. Šiemet jis švenčia savo pareigų dvejų metų sukaktį. Kartu jie sukuria efektyvią komandą ir yra pagrindiniai SOL bendradarbiavimo partneriai.

Varžybų ir specialių renginių metu SOL taip pat padeda palaikyti švarą. Nuotrauka: Andres Raudjalg.

„Audentes“ ir SOL bendradarbiavimas yra ne tik problemų sprendimas, bet ir prevencija bei lankstumas. Margus pažymi, kad prireikus atlikti specialius valymo darbus ar palaikyti tvarką varžybose ir renginiuose, kurie nėra įprasto darbo grafiko dalis, SOL visada yra pasiruošusi padėti. „Pagalba yra vieno telefono skambučio atstumu“, – sako jis.

Be reguliaraus vidaus valymo, SOL klientui pagal poreikį siūlo ir specialiąsias valymo paslaugas: gilųjį grindų plovimą ir vaškavimą, kruopštų sanitarinių patalpų valymą bei langų plovimą. Nors lauko teritoriją prižiūri patys „Audentes“ darbuotojai, SOL padeda prižiūrėti lauko teritorijos zoną, siūlydama šlapiąjį valymą šepečiu ir automobilių stovėjimo aikštelių ženklinimą.

Sporto centras ir sporto klubas lankytojus pasitinka švariais paviršiais. Nuotrauka: Andres Raudjalg.

Kurį laiką „Audentes“ turėjo ir savo valymo darbuotojus, tačiau, pasak Avo, didžiausias SOL privalumas – galimybė greitai ir lengvai rasti

pakaitinius darbuotojus. „Tuo užsiimti patiems buvo nemenkas galvos skausmas“, – pripažįsta jis. Margus ir Avo atkreipia dėmesį į vasaros atostogų ypatumus ir kai kurių patalpų naudojimo intensyvumą, ką SOL pavyko efektyviai išspręsti. Vasarą mokyklos yra uždarytos beveik 2 mėnesius, o ir sporto klube tuo laiku mažiau lankytojų.

SOL gerovės vadybininkė Regina pabrėžia kliento sąmoningumą ir palaikantį požiūrį, kuris leidžia komandai gerai atlikti savo darbą. Objekte valymo darbuotojai dirba ilgiau nei 5 metus – tai rodo darbuotojo pasitikėjimą tiek mūsų įmone, tiek objektu“, – priduria jis.

Vasarą mokyklose yra beveik 2 mėnesių trukmės atostogos, o tai reiškia, kad SOL darbuotojai arba ilsisi, arba randa darbo kitoje vietoje. Nuotrauka: Andres Raudjalg.

Avo taip pat vertina SOL technologines naujoves, pvz., akumuliatorinius dulkių siurblius, kurie valytojų darbą padaro lengvesnį ir efektyvesnį. Jis taip pat džiaugiasi bendravimu su SOL komanda, akcentuodamas greitą reagavimą ir pasirengimą.

Paklausus, ar nori ką nors pridurti, atsakymas buvo aiškus: pagyrimai ir atsiliepimai visada pateikiami nedelsiant ir tiesiogiai. Tvirta partnerystė su SOL grindžiama atviru bendravimu ir abipusiu pasitikėjimu. Todėl „Audentes“ švietimo ir sporto centras gali mėgautis švara ir profesionalumu, atitinkančiu aukštus standartus.

Gerą „Audentes“ patalpų apžvalgą galite gauti virtualioje ekskursijoje https://virtuaaltuur.audentes.ee