„Yglė pastatų valdymas“ keičia pavadinimą ir žengia į valymo paslaugų rinką

17. vasario 2021

Viena pirmaujančių pastatų priežiūros įmonių šalyje „Yglė pastatų valdymas“ (YPV) oficialiai užbaigė prisijungimą prie Suomijos įmonių grupės SOL. Nuo šiol įmonė veikia „SOL Baltics“, vienijančios įmones Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje, vardu ir tampa lyderiaujančia pastatų priežiūros bei valymo paslaugų tiekėja Baltijos šalyse.

Pasak „SOL Baltics“ direktorės Agnės Grendelės, šis sandoris suteikė galimybę turimas technines kompetencijas apjungti su Šiaurės šalyse sukaupta patirtimi bei žengti tvirtą žingsnį į valymo paslaugų verslą.

„Po įsigijimo toliau sėkmingai tęsėme pastatų priežiūros paslaugų verslą, ir, nepaisant visą pasaulį sukausčiusius beprecedentės situacijos, per 7 veiklos metus įgytas klientų pasitikėjimas ir darbuotojų susitelkimas į bendrą rezultatą padėjo įmonei įveikti pandemijos iššūkius ir netgi augti – tiek tęsiant esamas sutartis, tiek sudarant naujas“, – teigia A. Grendelė.

Kaip vieną svarbesnių įvykių ji išskyrė pasirašytą sutartį su bendrove „Palink“, valdančia daugiau nei 200 parduotuvių tinklą visoje Lietuvoje. Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio bei Klaipėdos regionuose nuo vasario teikiamas pastatų inžinerinių sistemų priežiūros, remonto, energetinių ūkio resursų stebėjimo bei taupymo sprendimų vertinimo, taip pat specialių valymo darbų paslaugas.

„Pastebime, kad vis daugiau klientų pageidauja inžinerinių sistemų priežiūros ir valymo paslaugų viename pakete, todėl veiklos išplėtimą matome kaip reikšmingą konkurencinį pranašumą ir papildomą vertę klientams“, – priduria A. Grendelė.

Iki prisijungimo prie Suomijos įmonių grupės bendrovės 2020 m. rugsėjį YPV priklausė privataus rizikos kapitalo fondų valdytojui „BaltCap“. Pagrindinė įmonės veikla apėmė inžinerinių sistemų priežiūrą parduotuvėse, viešbučiuose, verslo bei laisvalaikio centruose ir kituose komerciniuose objektuose visoje Lietuvoje.

Įmonių grupėje „SOL Baltics“ toliau veiks kaip nepriklausoma įmonė. Iki šiol koordinavusi SOL ir YPV įmonių bendradarbiavimą A. Grendelė toliau eis „SOL Baltics“ direktorės pareigas. Pardavimų ir klientų aptarnavimo padalino vadovo pareigos patikėtos ilgamečiui YPV vadovų komandos nariui Audriui Zukui, taip pat komandą papildė Valymo paslaugų padalinio ir Techninės tarnybos vadovai.

Pasak A. Grendelės, prisijungimas prie Suomijos įmonių grupės ne tik praplėtė įmonės veiklos spektrą, bet ir atvėrė naujų galimybių darbuotojams.

„SOL valdymo filosofija yra paremta subalansuota plėtra bei nuolatiniu tobulėjimu. Pavyzdžiui, įmonių grupė kasmet investuoja iki 2 proc. savo pajamų į darbuotojų profesinių kompetencijų ugdymą, taip pat taiko pažangiausias technologijas užtikrinant aukštą veiklos kokybę ir efektyvumą. Vadovų Lietuvoje atsidavimas ir noras augti jau dabar yra ypač vertinami – pirmoji įmonių grupės investicija buvo nukreipta į automobilių parko atnaujinimą, todėl neabejoju, kad naujai atsivėrusios tarptautinės perspektyvos leis kryptingai siekti išsikeltų ambicingų plėtros tikslų“, – pažymi A. Grendelė.

Apie „SOL Baltics“

„SOL Baltics“ yra didžiausia nekilnojamo turto priežiūros bendrovė Baltijos šalyse, kurioje dirba daugiau nei 2300 darbuotojų, o metinė apyvarta siekia 30 mln.eurų. Bendrovė teikia techninės priežiūros, vidaus ir lauko bei specialiaus valymo paslaugas Pabaltyje, taip pat valdo didžiausią skalbyklų tinklą Estijoje.

„SOL Baltics“ priklauso SOL įmonių grupei, kuri yra viena didžiausių nekilnojamo turto priežiūros kompanijų Šiaurės šalyse. SOL yra vienas seniausių šeimos verslų Suomijoje, įkurtas dar 1848 metais. Grupei priklausančios įmonės taip pat veikia Danijoje, Švedijoje bei Rusijoje.
Bendra SOL grupės įmonių metinė apyvarta siekia 260 mln.eurų, joje dirba per 13 tūkst. darbuotojų.

Daugiau informacijos:
Agnė Grendelė
„SOL Baltics“ direktorė
El.p. agne.grendele@sol.lt
www.sol.lt

Media:

15min

LRT

Statybunaujienos